Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vilseledande debatt om apatiska barn

Mycket skall man höra innan öronen faller av, som nu inför den debatt om apatiska barn som florerar i media runt omkring oss, på grund av att någon lurat till sig uppehållstillstånd genom att spela apatisk.

Alla som upplevt verkligt apatiska barn vet att det är ett tillstånd som inte kan fejkas

Alla som upplevt verkligt apatiska barn vet att det är ett tillstånd som inte kan fejkas. Medlidandet är stort omkring de tragedier som familjer med verkligt apatiska barn drabbats av.

Det är helt befängt att nu få höra hur några människor slagit mynt av dessa tragedier och lurat sig till uppehållstillstånd på falska grunder.

Familjer med de verkligt drabbade apatiska, har fått utstå ofta många år av svåra lidanden. Om detta kan närstående såväl privat som inom sjukvården vittna. Vad allt de verkligt apatiska i längden kan drabbas av kan bara framtiden utvisa.

Dessa barn och ungdomar som genomlidit uppgivenheten i dvala under månader och till och med år kan tyvärr inte vittna om den tiden. De har inte mera minnen av sin dvala än vad du och jag har av en dröm för veckor eller månader sedan. Att de nu på grund av den uppblossade debatten misstänkliggörs gör det ju inte lättare för dem att ”vittna”.

Som en av de närstående till ett 10-tal av dessa drabbade kan jag vittna om obeskrivliga lidanden.

Kerstin Rosendahl, Flyktingombud i Malungs Församling

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips