Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Politisk kannibalism inom Miljöpartiet Dalarna?

Annons

Så illa som Miljöpartiet Dalarna behandlat Mursal Isa, är det svårt att inte få associationer till politisk kannibalism. Något som annars mest förekommer hos vissa däggdjursarter som slåss för överlevnad...

Jag känner inte Mursal Isa, vet inte hans förtjänster och brister. Däremot vet jag att Miljöpartiet förde fram honom som fortsatt förstanamn i regionvalet och att Mursal Isa varit en röstmagnet som genom sina 1054 personröster var den som avgjorde att Miljöpartiet alls fick några regionmandat (man fick 3,1%, gränsen var 3%). Röster som väl borde vara lika mycket värda som andra röster?

Mursal Isa har varit en röstmagnet som genom sina 1054 personröster var den som avgjorde att Miljöpartiet alls fick några regionmandat

  Och så kuppar Miljöpartiets distriktsstyrelse bort honom och sätter in Kerstin Lundh i hans ställe. Man kör över väljarna som gav honom nio gånger fler personröster än henne.

Mp-distriktet gör det med en rösts övervikt - Kerstin Lundhs - som röstar på sig själv!

Mursal hade även fått flest personröster i Borlänge kommun, men avstått från kommunalrådsposten, för han ville fortsätta i regionen där han också var den som förhandlat fram det nya styret. I  Dalarna som var miljöbästa region (Lt)!

Om nu Kerstin Lund har så stora förtjänster i förhållande till Mursal Isa att hon ska ha Miljöpartiets förstaplats, så hade det väl varit rimligt att hon hade stått som nummer ett även på valsedeln? I stället har man nu lurat väljarna!

Nu verkar det ju mest som att Miljöpartiet ville ha en röstmagnet för att sedan mygla bort Mursal när han har gjort sin uppgift.

Skamligt Miljöpartiet! Sluta lura väljarna!

Gör om, gör rätt, annars bidrar ni till ytterligare politikerförakt! Mitt och andras!

 Gör om, gör rätt!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons