Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattreplik: Bra att de röda ihop med Kommunal bevakar anställdas intressen

Svar till Camilla Andersson Sparring

Skrämmande att du Camilla tycker att (S) och (V)  har krystat fram svaga argument då vi ville att ärendet med att lägga ut verksamheter på entreprenad skulle återremitteras. I beslutshandlingarna fanns det varken någon risk-och konsekvensanalys eller en ekonomisk beräkning på hur man ska kunna spara sex miljoner kronor med att lägga ut Lustigknopp, Britsarvets hemtjänst och den dagliga verksamheten på entreprenad.  

Det stod inget om att det är personalen som ur egen ficka ska få betala för denna besparing. Att personalen kommer att få betala med en timme längre arbetstid i veckan och sämre OB. Detta innebär en värdeminskning av arbete med minst cirka 1000 kronor i månaden.

Sedan handlar detta inte om någon valfrihet för våra vårdtagare, då hela den dagliga verksamheten läggs ut på entreprenad. Vårdtagare i hemtjänsten Britsarvet kommer inte att kunna välja bort privat aktör om man hellre vill ha en kommunal hemtjänst.

Bra att Centern har förstått att det är viktigt att anställda ska erbjudas heltidsanställning och att det nu står med i upphandlingen. Men detta var inget förslag som kom från er i C, så här var det bra att det finns röda partier som bevakar anställdas intressen tillsammans med kommunal.

Sedan vill jag informera dig Camilla, om att Kommunal inte är ett politiskt parti. Kommunal är en fackförening som arbetar tillsammans med sina medlemmar med att utveckla och förbättra kommunal anställdas arbetsvillkor.

Pia Persson (V)

ledamot opposition omvårdnadsnämnden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips