Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattreplik: Centerpartiet vill att företag ska kunna skapa fler jobb

Svar till Rikard Rudolfsson och Tony Björk som skrev "Försämra inte mer för vanligt folk!" i Dala-Demokraten den 11 juli.

Rudolfsson och Björk vill inte se några förändringar i lagen om anställningsskydd. Det har vi förstått. Men istället för att berätta vilka förslagen är och hur de skall påverka negativt har de återigen skrivit ihop en insändare full av svepande och starkt överdrivna formuleringar. Tråkigt. Fackliga företrädare brukar ha en god kunskap om hur företag fungerar och vad som krävs för att jobbens skall säkras. Rudolfsson och Björk verkar tyvärr sakna den insikten. Deras syn på företagare och arbetsgivare är bedrövlig.

Centerpartiet vill att lagen om anställningsskydd förändras så att de mindre företagen skall våga satsa på att expandera och anställa fler. Den utredning om en moderniserad arbetsrätt som nyligen presenterades sammanfattar sitt ställningstagande ungefär så som Centerpartiet argumenterat;

"Utredningens förslag syftar sammantaget till att främja verksamheters anpassningsförmåga och därmed främja tillväxt och välfärd. Samtidigt ska arbetstagarna fortsatt vara skyddade mot godtyckliga uppsägningar, och anställningstryggheten baseras i högre grad på ökade möjligheter till kompetensutveckling, ökade möjligheter att hitta ett jobb, och ökade möjligheter till en varaktig etablering på arbetsmarknaden. Det här är viktiga steg för att anpassa anställningsskyddet till hur arbetsmarknaden har utvecklats och förändrats sedan anställningsskyddslagen infördes."

Utredningen lägger flera förslag som Centerpartiet står bakom.

Alla företag ska kunna göra undantag för fem anställda från turordningsreglerna, istället för nuvarande två undantag för företag med max tio anställda.

Företag ska i skälig utsträckning erbjuda kompetensutveckling för alla anställda som sammantaget arbetat sex månader eller mer.

Om ett företag inte uppfyllt sitt ansvar gällande kompetensutveckling kan den bli skyldig att betala skadestånd till den anställda efter uppsägning, om anställningen avslutas på grund av arbetsbrist.

Uppsägningar ska inte kunna ogiltigförklaras på företag med max 15 anställda (förutom när det gäller speciallagar såsom diskrimineringslagen). Vid osakliga uppsägningar ska en anställd kunna få skadestånd, i form av minst åtta månadslöner.

Är det dessa förslag som upprör Rudolfsson och Björk? Då får ni förklara hur ni menar – eller kanske läsa på bättre!

Karin Örjes

Kommunalråd (c)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips