Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattsvar: Bemanningsföretagen: Läkares kompetens sitter inte i anställningsformen

Jenny Wennberg frågar i sin ledare den 9 mars 2017 ”Hur många patienter måste drabbas innan hyrvården får ett slut?” och hävdar att patienter skadas till följd av hyrläkares inkompetens. Inget kunde var mer fel. Tvärtom så får minst 18 000 patienter i primärvården kvalificerad vård dagligen tack vare inhyrda läkare.

Hyrvård är med andra ord inte dyr vård

Det betyder dessutom att kostnaderna för inhyrda läkare är mycket kostnadseffektiv när man jämför med landstingens läkare som träffar mellan 3 - 8 patienter om dagen. Idag träffar en svensk landstingsläkare cirka 700 patienter om året, jämfört med snittet i OECD som ligger på 2 300.  En inhyrd läkare träffar cirka 12 patienter om dagen vilket är betydligt fler.

Hyrvård är med andra ord inte dyr vård. Man skulle till och med kunna hävda att inhyrda läkare är ett utmärkt sätt att spendera skattemedel. Man får mycket vård för pengarna. Vi tycker också att landstingen ska vara oberoende av inhyrd personal. Vårdbemanning är ett komplement, särskilt idag när vi har en enorm kompetensbrist inom vården.

I sin text länkar Wennberg till artiklar om hyrläkare som anmälts eller agerat oetiskt som ett bevis på att just inhyrda läkare skulle vara särskilt inkompetenta. Men även läkare med fast anställning i landstingen blir anmälda och fällda, läkares kompetens kan inte kopplas till deras anställningsform.

Wennberg resonerar vidare att bristande kontinuitet är en fara för patienthälsan, men då glömmer hon att i vissa fall kan kontinuitet vara att bara få träffa en läkare. Idag stängs allt fler vårdplatser och operationer ställs in till följd av bristen på personal. Att då få träffa en läkare är viktigare än vem som råkar vara deras arbetsgivare.

Wennberg menar även att den ordinarie personalen drabbas av att tvingas arbeta med inhyrda läkare och sjuksköterskor och man får intrycket att det är fler inhyrda medarbetare i vården än fast anställda. Men majoriteten av all vårdpersonal har sin anställning i landstingen.

De auktoriserade vårdbemanningsföretagen, som vi representerar, har cirka 1500 läkare anställda inom primärvården. Ett mycket större problem för patientsäkerheten idag är bristen på personal och att personalen bränner ut sig och lämnar vården när de tvingas arbeta över och ställa in semestrar.

Däremot har Wennberg rätt i att vården behöver struktureras om och landstingen måste bli bättre arbetsgivare. Men vägen dit är lång och då är vårdbemanning en del av lösningen eftersom vi bidrar till att patienterna får en god och säker vård.

Martina Elfgren Lilja, tf Förbundsdirektör Bemanningsföretagen

Eva Domaders, styrelseordförande Bemanningsföretagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare