Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debattsvar: KD: Att förbjuda skolor men vilja behålla barnäktenskap är ett svek

Annons

Svar till Socialdemokraterna: "Därför vill vi förbjuda religiösa friskolor"

Det är oanständigt, ett svek, och ett brott mot FN:s barnkonvention.  

Tre socialdemokrater varav två ministrar och en riksdagsledamot motiverar förbundet mot religiösa skolor med integration som argument.  Jag citerar. ”Det finns många bra skolor i Sverige, men vi oroas över låga kunskapsresultat och att segregationen sliter isär den jämlika skola som vi tidigare var så stolta över”.

Argumentationen andas frustration snarare än vilja till integration.

Man påtalar dålig skolresultat och segregation. Men integrationen handla inte enbart om skolpolitik. Det handlar även om bostadspolitik, fritidspolitik, kulturpolitik och familjepolitik. Och för att vi ska lyckas med bättre skolresultat så bör vi beakta alla bitar som påverkar helheten. Socialdemokraterna verkar blunda inför detta målmedvetet.

Redan idag finns det en tydlig instruktion på hur undervisningen ska bedrivas. Dåliga skolor ska stängas utan dröjsmål. Skolinspektionen har till uppgift att granska alla skolor utifrån den skolplan vi har. Inget barn ska kränkas.

Men trots detta så vill regeringsföreträdarna förbjuda det fria valet som är en grundförutsättning för demokrati, inkludering och för det hållbara samhället. Argumentationen andas frustration snarare än vilja till integration.

Men det vi finner anmärkningsvärt är att Socialdemokraterna i veckan, tillsammans med vänstern och miljöpartiet, ville stoppa förslaget om ett totalt förbud mot barnäktenskap och månggifte. Vi i kristdemokraterna sa tillsammans med Alliansen nej till barnäktenskap och månggifte.

Den ena gången säger ni att ni skyddar barnen, men å andra sidan lämnar ni flickorna till sitt öde. Detta är ett svek. Det är ett brott mot FN:s barnkonvention i båda fallen och för flickornas del så är det skamligt att låta ett barn bli gift mot sin egen vilja.

Vi är övertygad om att varje barns hjärta skriker i det tysta och ber om hjälp av omvärlden att inte bli föremål för en sådan traumatisk uppväxt mot sin egen vilja. Frihetsinskränkning och förnedring.

Tack till kristdemokraternas riksdagsgrupp som tillsamman med alliansen i veckan körde över regeringen och dess företrädare, till förmån för barnens rätt att välja att gå i den skolan den vill och att skyddas när nöden kräver.

Debattsvar: (S): Snälla Kristdemokraterna sluta sprida fake news om att vi skulle vara för barnäktenskap

Uppdatering av texten 13:50 27-03-2018

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet reserverat sig mot ett tillkännagivande från riksdagen som säger att regeringen ska utreda en lagskärpning. Det eftersom en sådan redan utreds. Samtidigt får utredningen kritik för att lämna plats för ett undantag i lagen. Läs mer på Metros viralgranskaren.

Katarina Gustavsson (Kd),  Gruppledare i Falun

Claes Andersson (Kd), Ledamot i Barn och utbildningsnämnden i Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel