Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delar på överskottet efter Marie Memorial Race

Överskottet efter Marie Memorial Race blev över 82 000 kronor och föreningen Friends fick hälften av dessa pengar och den andra hälften gick till Marie Samuelsson minnesfond.
– Det känns bra att vi kan hjälpa Friends i deras arbete, säger Sofi Stam, ordförande i arrangörsklubben.

Det var i september som SHRA Vansbro-Äppelbo arrangerade sitt tionde Marie Memorial Race. Lite oroliga var de inom arran-görsklubben för att det skulle kunna bli dåligt väder. För i stället som tidigare kördes tävlingen ett par veckor in i september, mot normalt sista helgen i augusti.

– Jag hade i bästa fall hoppats på att vi skulle få in 120 anmälda ekipage, men när vi summerade på söndagen var det 150 tävlande under de två dagarna, säger Anders Edin, tävlingsansvarig.
De senaste åren har de tyvärr fått ställa in en av tävlingsdagarna på grund av regn, men inte i år och det kan ha bidragit till att det blev ett plus i kassan för tävlingen. Allt överskott ska dock gå till välgörande ändamål och i år var det beslutat att Friends och Marie Samuelssons minnesfond skulle dela på pengarna.

Tyvärr kunde inte någon representant för Friends komma upp till Vansbro för att ta emot gåvan, utan det gjordes vid en ceremoni i Stockholm. Sammantaget blev det 41 065 kronor som Friends fick från SHRA Vansbro-Äppelbo.
– För mig och för klubben känns det väldigt värdefullt att vi kan bidra till att motverka mobbing inom bland annat skolan, jag är övertygad om att det kommer att finnas ett ännu större behov i framtiden, när mobbingen flyttar från korridorerna på skolan till Internet, säger Sofi Stam, ordförande i SHRA Vansbro-Äppelbo.

Resterande summa gick till Marie Samuelssons minnesfond där olika föreningar kan söka pengar för att kunna driva en rad olika aktiviteter, exempelvis information kring våld och då riktat mot kvinnor.

Sven Thomsen
sven.thomsen@dt.se