Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Deltar i vandringstävling


Fotrally är en vandringstävling där man går dygnet runt, utan rast, tills bara en deltagare är kvar på fötterna. Magnus Andersson från Falun är enda deltagaren från Dalarna.

Startskottet för Fotrally går på torsdag kväll i Rålambshovsparken i Stockholm. Tävlingen går söder ut längst ostkusten och slutar där en deltagare är ensam kvar på fötterna. Alla deltagare går gemensamt i 5 km/h, vilket gör att samtliga deltagare når Nyköping efter ett dygn. Magnus Andersson från Falun kommer att göra allt för att ta hem segern.
- Jag är hårt drillad som tidningsbud, där jag är ute och sliter flera timmar i sträck oavsett väder, säger han.

Det är tredje året i rad som Fotrallyt avgörs. Bakom uthållighetstävlingen står Pontus Kylberg som fick idén efter att ha läst Steven Kings roman Maratonmarschen. För Magnus Andersson handlar deltagandet om att söka rekord och kickar. Han är redan med i Guinnes rekordbok för sin samling av frimärken med påve-motiv.
- När jag hade klarat det rekordet ville jag ha en ny utmaning, livet blir tråkigt annars.
Så när Magnus läste om fotrallyt insåg han direkt att det var någonting för honom.
- Det ska framförallt bli kul att träffa andra galenpannor, och att bli påhejad, säger han.

Tävlingen leds av en cykel och följs av en annan några hundra meter bakom deltagarna. Det är inte tillåtet att passera den främre cykeln eller att låta sig passeras av den bakre. Om så skulle ske är man ute ur tävlingen. I samma tempo rullar även en bajamaja. Varje deltagare har 25 minuter tid för toalettbesök per rullande 24 timmar.
Magnus Andersson har förberet sig genom att ladda batterierna på sina elektroniska prylar. Han har med sig ett par mp3-spelare och ett Game Boy.
- Det handlar ju inte bara om det fysiska, utan lika mycket om psyket, säger Magnus som hoppas kunna gå i uppemot 30 timmar.
- Jag har spelat bowling i 40 timmar en gång, så jag har nog ett hum om vad det handlar om, avslutar rekordjägaren.

MATTIAS GÖTHBERG
mattias.gothberg@daladem.se