Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dembas klassmål frälste Dalkurd

Med två klassmål, ett i vardera halvleken, såg Njogu Demba-Nyrén till att Dalkurd behåller kontakten med Nyköping i kampen om kvalplatsen till Superettan.
Något praktfullt spel var det inte som Dalkurd bjöd på, men ändå en rättvis seger med 2–0 mot ett Västerås SK som kämpar för att hålla sig kvar i division 1.

När det gällde målchanser handlade det mycket om Demba-Nyrén. Redan efter fyra minuter fick han den första chansen, men då hade han siktat in sig för dåligt och avslutade svagt.
Fyra minuter senare hade mittfältaren Alemayehu nästa chans, men avslutade även han dåligt.
Det gjorde däremot inte Demba-Nyrén i den 28:e minuten. På ett perfekt inlägg från Jesper Medén nickade han otagbart i mål.
Under resten av första halvlek handlade det mycket om VSK, men det blev bara några halvchanser.
– Jag tycker att vi hade bra kontroll på spelet under hela första halvlek. Västerås skapade bara halvchanser, säger Dalkurds andretränare Umut Koc.

I andra halvlek var Michael Omoh nära att öka till 0–2, men VSK-målvakten gjorde en snygg räddning.
Sedan var det dags för Demba-Nyrén att slå till igen. Efter en hörna hamnade bollen hos honom och han drog till direkt utan chans för VSK att stoppa skottet.
– När vi hade bara 1–0 efter första halvlek kändes det riskabelt, men när Demba gjorde 2–0 kändes det som om matchen var avgjord, säger Umut Koc.
Liksom i första halvlek fick VSK mer att säga till om, men bara en gång var det nära 1–2, men då gjorde Frank Pettersson sin enda kvalificerade räddning i matchen. Resten var enklare för honom att klara av.

En livsviktig seger för Dalkurd om man tänker ta kvalplatsen till Superettan. Närmast väntar hemmamatch mot Umeå, en inte alltför lätt uppgift. Samtidigt spelar Nyköping borta mot suveräna Sirius. Det kan tänkas att Dalkurd då återtar kvalplatsen.
– Vi tittar inte så mycket på vad de andra lagen gör utan bara på vårt, säger Umut Koc, som konstaterar att segern mot Västerås var en kämpaseger.

Visst var det väl synd att Demba-Nyrén var avstängd i förra omgångens match mot Nyköping?
– Visst, men det är lätt att vara efterklok. I den här matchen visade Demba vilken duktig spelare han är med sina två klassmål.
Två andra som måste framhållas är Brwa Nouri och Eyasu Alemayehu, som såg till att det var Dalkurd som förde matchen.

Sven-Erik Karlsson