Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den nya organisationen återbemannar Bärkehus

På måndag kväll väntas fullmäktige ta det slutliga beslutet gällande den nya organisationen för den tekniska verksamheten inom kommunkoncernen.
Nyordningen berör ett 40-tal personer som överförs från tekniska till kommunens bolag Seab respektive Bärkehus.

I synnerhet i det senare fallet blir det frågan om ett sorts kliv tillbaka när det gäller personalstyrka. Antalet årsanställda hos bostadsbolaget är i dagsläget 13 stycken.

Men när den nya organisationen sjösätts vid årsskiftet ökar personalen med cirka 34 personer. Därmed återförs också den yrkesgrupp som skalades bort i slutet av 1990-talet, fastighetsskötarna.
Dessutom tillkommer städpersonal och ett par snickare.
För Seabs vidkommande innebär nyordningen att energibolagets bemanning ökar med en driftledare, en reparatör samt två tjänster vardera inom anläggning respektive skötsel av idrottsplatserna.
När det sedan gäller lokalfrågan för den nya organisationen kommer det beslutet att tas senare under hösten.
Efter det senaste sammanträdet i kommunstyrelsen påpekade dock vice ordförande Ingemar Hellström (S) att diskussionen pågår och att önskemålet är en samlokalisering i tekniska kontorets nuvarande lokaler på Frejgatan.

Klart står dock att ett konkret förslag till lokalisering för den gemensamma organisationen ska presenteras vid kommunstyrelsens sammanträde den 12 november.
Under hösten ska också de ekonomiska spelreglerna mellan bolagen och kommunen att klargöras.
Den nya organisationen beskrivs som ett första steg i ett utvecklingsarbete, där målsättningen bland annat är att säkerställa bemanningen och kompetensförsörjningen.

Harri Sternljung/DT