Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den svenska ponnyeliten kommer till Vansbro

I kväll invigs Ponny SM i dressyr.
- Det är andra gången vi har en tävling av den här digniteten, säger ridskolechef Marianne Westberg på Vansbro Ryttarsällskap.

Extra stallar har hyrts in och ställts upp och ridskolan försöker så gott det går att hitta inkvartering till alla tillresande.
- I och med att det är barn som tävlar kommer det extra mycket folk, föräldrar och släkt följer ofta med, det är fullbokat runt om, säger Jennie Blixt som är ordförande i tävlingssektionen.
Förra stora tävlingen var lag SM för stora hästar, för två år sedan.
- Vi har absolut lärt oss mycket av det arrangemanget, det har gett oss självförtroende att våga ta oss an Ponny SM, säger Jennie.

Troll på invigningen

Två ridbanor har ställts i ordning med exakta mått, 20 gånger 60 meter samt 20 gånger 40 meter. Programmen rids till blandad musik och till söndagens Kür, en ridsport där programmet sätts ihop på egen hand, rider ryttarna till egen, utvald musik
- I kväll är det invigning med bland annat skådespelare från Trollbröllopet och kommunalråd Torsten Larsson och Louise Tysklind från Dalarnanas Ridsportföbund som talare, säger Marianne.
Tävlingarna pågår hela helgen med stor final på söndag.
- Det kommer att vara många känslor i svall, det här är ju barn som tävlar och de visar sina känslor mer än vuxna. Vi kommer att ha roligt, och på fredag har vi över 200 anmälda till vår ryttarfest med helstekt gris.
Sex Grand Prixdomare varav en från Norge, kommer att döma i tävlingarna.
- Vi är en av de få mindre klubbarna som har så bra ridbanor, vi är väldigt stolta över att hålla i det här arrangemanget, säger Jennie.


BOEL FERM
0281-713 43 / 070-315 84 76
boel.ferm@daladem.se