Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derbybråk slutade i polis­anmälan

Det blev stökigt på Kopparvallen efter derbyt mellan Falu FK och Korsnäs IF.
Och det har fått följdverkningar med två polisanmälningar.

– Vi har fått in en anmälan om misshandel och en om hets mot folkgrupp. Sedan får vi utreda vad som gjorts och sagts. I dagsläget kan jag inte säga mer, säger polisens informationsansvarige Stefan Dangardt.

Faluderbyt var lite tufft och grinigt, som ett derby ska vara. Men efter matchen eskalerade det i rena skandalscenerna. Ett gäng berusade KIF-supportrar vräkte ur sig både det ena och det andra mot en nerjoggande FK-trupp.
En del av tillropen var rasistiska och då brast det för en Faluspelare som gav sig på en av supportrarna uppe på läktaren så blodvite uppstod. Tillskyndande Faluspelare fick bort lagkamraten innan det hann urarta fullständigt.

Men nu har alltså en anmälan om misshandel inkommit från supporterhåll och Falu FK har gjort en motanmälan om hets mot folkgrupp. Även Fotbollförbundet ska vara inkopplade på fallet.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se