Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är bra att hjälpa”

Elsa Fossmo och hennes kompisar engagerade både släkt och vänner för att hjälpa barn med cancer.
– Det är inte så lätt för barn att leva med cancer och därför ville vi hjälpa dem, säger Elsa åtta år från Rättvik.

När Elsa och hennes kompisar på Nyhedsskolan sprang Nyhedsjoggen i början av terminen även kunde ge ett frivilligt bidrag till Barncancerfonden, tyckte Elsa Fossmo inte det var tillräckligt. Hon ville gör mer.

Tillsammans med kompisarna på skolan började Elsa engagera allt fler i projektet. Hugo Stenis, Robin Granath, Emilia Gifting och Niklas Gudmundsson, alla i årskurs två har jobbat med insamlingen under större delen av höstterminen och har fått in 1661 kronor som går till Barncancerfonden.
– Vi har gjort grejor och sålt dem. Vetevärmare, ritat teckningar, handledsvärmare och bakat chokladbollar, berättar Elsa och Emilia.
Barnen har även satt släkten i arbete farfar och morfar och mormor, föräldrar och andra har bland annat stickat sockor, sytt vetekuddar.

När barnen skulle sälja chokladbollarna i Hugos kvarter gick det inte så bra, men Hugos familj tog med sig bakverken till en handbollsmatch och då gick de åt direkt.
– Alla känner någon som drabbats och vi ville hjälpa dem som har cancer, säger Elsa.
– Barnen har jobbat med insamlingen utan vuxen inblandning. Det är roligt när barn hjälper barn. De är våra hjältar, säger Katrina Fossmo, Elsas mormor.
– Vi är jättestolta, de har gjort ett fantastiskt arbete och kämpade på i snöovädret och drog pulkor med saker för att sälja. De var envisa och lyckades, säger Jeanette Gudmundsson, Niklas mamma.

Katarina Cham
katarina.cham@dt.se