Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är en må bra-musikal"

Helgen bjuder på en musikalpremiär i Djurås.
Legally Blonde har premiär på Lindberghallen, och ensemblen utlovar en positiv upplevelse.
– Det är en må bra-musikal.

Det är Händer i Gagnef som sätter upp den relativt nya musikalen Legally Blonde, med urpremiär på Broadway 2007, i svensk tappning under november månad.

DD hälsade på i kulisserna vid en repetition.

Jag guidas runt av två deltagare i ensemblen; Magnus Helm och Ullis Erkers. Det första man möts av i logen är massvis av kläder.

– Jag har sju klädbyten, men det är samma roll, bara olika situationer, säger Magnus.

Den andra upptäckten jag gör i logen är två hundar.

– Det här är stjärnlogen. Här är Rufus och Boomer, säger Ullis och presenterar hundarna som har varsin roll i musikalen.

– Det är godis som gäller. Mutor, svarar Ullis på frågan om hur de får hundarna att agera som de vill.

Utöver hundarna vimlar det av aktörer på scenen under repetitionen. Produktionen känns påkostad med en enorm storbildsskärm som ingår i övrig kuliss, och dessutom framförs musiken live av en orkester i diket framför scenen.

– Musikalen tar upp ett högaktuellt ämne; att man inte ska döma efter vad man ser, inte döma hunden efter håren, säger Ullis och fortsätter:

– Det är en glad och rolig musikal, och det är väldigt många överraskningar i den.

– Och den är väldigt rosa, säger Magnus.

"Legally Blonde" kom först som långfilm, 2001, för att sen tas vidare till musikalscenen. Huvudkaraktären är Elle Woods, som i Djurås spelas av Emma Nordin, en snygg och rik tjej som dumpas av sin perfekta pojkvän Matthew Davis (Magnus Helm). För att vinna tillbaka honom gör Elle allt för att komma in på Harvards juristlinje, samma college som ex-pojkvännen pluggar på. Hon tar sig in på skolan, men allt blir inte så enkelt som hon kanske hade trott.

Totalt är 13 föreställningar av musikalen inplanerade. Premiären blir nu i helgen, på lördag.