Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är sommarlyx, helt enkelt”

Ta det lugnt och må gott. Det var syftet med onsdagens spakväll för kvinnor.

Hon tror det är sjunde året som spakvällen anordnas, en kväll som tycks bli mer och mer populär för vart år som går.

– Vi är drygt 40 stycken i år, förra året var vi 35 tror jag, säger Anki Hermansson som är arrangör för kvällen.

Runt om på Kämpudden finns det olika stationer och inne i stora huset är det dukat för finmiddag. Det bjuds på godsaker som stekta tomater med räkor och remouladsås, rostade rotgrönsaker och hemmagjord citronglass.

Längre ner på gräsmattan går röken vit ur en hög skorsten, det är badtunnan som förbereds för badsugna damer. Alldeles intill är bastun varm och längre ner glittrar älven för den som blir sugen på ett dopp.

Inne i båthuset ligger böcker utlagda och i andra hörnet står ett stort fat med frukt, här kan man sitta och tänka och bara ta det lugnt. Tre massörer är även på plats för att ge damerna fotmassage, klassisk massage eller thaimassage.

– Man får göra vad man vill men mest vill man mysa och sitta och ta det lugnt. Det är sommarlyx helt enkelt, säger Anki Hermansson.

Madeleine Ringqvist har kommit till Kämpudden för att njuta av kvällen. Hon har bott i Stockholm i 27 år men kommer ursprungligen från Dala-Järna. Hemma på semester passade hon på att följa med några släktingar hit.

– Nu vill jag bara umgås och ta det lugnt, säger Madeleine.

Theres Johansson
theres.johansson@dt.se