Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är tur att Granny goes street finns

Granny goes street är en unik festival. Inte bara för att den är sommarens sista festival. Den är gratis, och familjevänlig. Det finns något för alla åldrar och smaker. Något som bidragit till att allt fler lockas till festivalen för varje år.

Festival I år har de flyttat från Arenan till Folkets hus. Ett smart drag, då Arenan blivit lite för trångt för den växande gratisfestivalen. Det verkar som att de allra flesta uppskattar det nya festivalområdet, och det blev en relativt lugn festival trots den stora folkmassan. Glädjen är stor, och trängseln är inte lika påtaglig som i det tidigare festivalområdet.

Störst publik drar Norley & KKV, men Svenska Akademien ligger inte långt efter.

– Vi har ingen publiksiffra i och med att vi inte tar entré, men det märktes att det var fler besökare i år än tidigare år. Vi är jäkligt nöjda, det var mycket folk både på dagen och på kvällen. Och skateparken blev en riktig succé, säger Per Staffas, Arenan, på söndagen efter festivalen.

Med ett Peace & Love som så sorgligt gick i konkurs och en sommar som går mot sitt slut, känns Granny goes street som en liten, liten tröst. En påminnelse om att även om hösten är på ingång, så är sommaren faktiskt inte över. Riktigt än.

Hanna Borgs