Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är viktigt för oss att på plats få titta på våra projekt och se hur de löper”

Annons

På torsdag reser representanter för kommunen till vänorten Wuhan i Kina.
– Det är viktigt för oss att på plats få titta på våra projekt och se hur de löper, säger Nils Persson, kommunstyrelsens ordförande.
Han kommer bland annat att besöka ett barnhem som är en av samarbetepartnerna i det sociala projekt som pågår nu.

I dag, torsdag, reser representanter från Borlänge kommun, Region Dalarna, miljöteknikorganisationer och flera medelstora företag till Borlänges vänort Wuhan i Kina.
Syftet med resan är att diskutera pågående och framtida projekt med Wuhans lednings- och samordningskommittée.
Borlänge och Wuhan har flera pågående partnerskapsprojekt. De är finansierade av Sida och administrerade av ICLD, Internationellt centrum för lokal demokrati.
Delegationen från Borlänge kommun är Nils Persson, kommunstyrelsens ordförande, Lena Reyier-Ingman, oppositionsråd, Lars Ivarsson, kommundirektör och Åsa Svedjetun, näringslivschef.
Hälften av kostnaderna betalas av Sida och resten, 36 000 kronor av kommunen. Pengar har också beviljats för en treårig ledning och samordning mellan Wuhan och Borlänge.
I Wuhan ordnas ett miljöseminarium som främst berör energiområdet. Men också hur man kan hjälpa och stötta varandra. Med en förhoppning att kunna starta flera samarbeten mellan Dalarna och staden Wuhan och provinsen Hubei framöver.
Representanterna från Borlänge kommun kommer också att överlämna den tre meter höga dalahäst som stått i Shanghai.