Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs inga vargar i Sverige

/

Annons

Nu har Naturvårdsverket (NVV) kommit med sitt förslag angående vargstammens storlek. Nvv anser att det behövs 300 vargar för att vargstammen skall klara sig från inavel plus några invandrare från exempelvis Finland.

LÄS ARTIKEL: Avslag för skyddsjakt i Gimmenreviret

Vadå behövs?

Jag anser att det inte behövs några vargar alls i vårt land, inte av någon orsak alls.

Vi har under åren matats med en massa fina ord och fraser som till exempel "Gynnsam bevarandestatus" med mera. Man utgår hela tiden från att Sverige skall ha en egen vargstam och alla beräkningar görs utifrån det.

Sanningen är ju den att vi inte alls behöver någon varg i Sverige på grund av något utrotningshot. Det finns så gott om varg i Europa så något utrotningshot finns ej.

Vi får ofta höra att Sverige är ett stor land och har plats för varg, vi människor måste lära oss leva med vargen runt husknuten och vi måste anpassa jakt och djurhållning till detta faktum.

Vill man inte det så är det bara flytta från landsbygden.

Kan man leva med varg i andra länder så kan vi det också i Sverige, säger experterna och vargvännerna.

Om det nu finns så mycket varg runt om i Europa, varför skall vi tvingas ha varg i Sverige av något så kallat bevarandeskäl? Det är med andra ord rent nonsens som vi matas med.

Våra politiker känner väl till vilka problem vargen ställer till med och man känner förmodligen också väl till vilka kostnaderna är för att hålla en vargstam men man är inte så pigga på att debattera detta. Folket skall hållas i mörker.

Kalle Brst

LÄS ARTIKEL: Avslag för skyddsjakt i Gimmenreviret

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons