Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev succé för yogaveckan

Yogaveckan i Säter gick bättre än var Helena Atkinson hade vågat hoppas på.
– Det blev värsta succén, vi har redan bokat in en ny vecka nästa år, säger hon.

Vecka 32 blev en yogavecka i Säter, med flera yogapass varje dag i Gymmixkällans lokal på Kungsvägen. det hela kallades för ”Forrest Yoga Summer Camp” och arrangören Helena Atkinson hade hjälp av instruktörerna Sandra Heider och Jambo Truong, både från England.
– Vissa deltagare kom tillbaka och deltog i flera pass fast de först bara hade tänklt vara med en eller två gånger. Det var full rulle hela veckan och allt gick jättebra. Det blev värsta succén, säger Helena Atkinson.

Blir det en fortsättning nästa år?
– Ja! Jambo och Sandra har redan sagt att de vill vara med nästa år igen. Vi har spikat att det blir av, men inte spikat exakta datumen. Vi har föreslagit att köra det en månad tidigare, mellan 1 och 7 juli. Sedan tänker vi eventuellt lägga in fler aktiviteter om det fungerar, säger Helena Atkinson.
Sandra Heider och Jambo Truong är verksamma i England och om allt går som det ska så gör de ett längre besök i Sverige nästa år.
– Vi vill hålla workshops i Malmö och Stockholm inför yogaveckan i Säter. I så fall blir det en miniturné för Jambo och Sandra, säger Helena Atkinson.

Med yogaveckan ville hon ”sätta Säter på yogakartan”, som hon uttryckte det när Södran besökte ett yogapass.
– Jag kommer att lägga in fler pass i Säter framöver. Jag vill prova att köra ”före-jobbet-pass” samt lunchpass och hålla helgworkshops. Då skulle det bli lite längre pass. Vi hade många olika människor som kom hit och det var nytt folk varje dag, säger Helena Atkinson.

Pär Sönnert/DT