Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir fullsatt i kyrkan när The Real Group kommer

För andra året i rad kommer The Real Group till Folkärna kyrka.

– Vi har än en gång lyckats få hit fantastiska The Real Group för att hålla sin julkonsert, säger Anton Leanderson Andréas, lärare på Sjöviks folkhögskola. Konserten är ett unikt tillfälle att höra gruppen som bara gör ett fåtal julkonserter i Sverige under sitt jubileumsår då de firar 30 år som grupp.

Han konstaterar att publiken förstått detta och på tisdagen fanns bara ett fåtal biljetter kvar.

Kyrkan rymmer 500 besökare.

Konserten är ett samarrangemang mellan Sjöviks folkhögskola och By-Folkärna pastorat. The Real Group kommer under dagen att hålla workshop för de elever som går på Sjöviks musiklinje med inriktning vokalensemble. Folkhögskolans elever kommer också att medverka på konserten, både som förband och tillsammans med The Real Group.

The Real Group är gruppen som då de startade 1984 var banbrytande med sin vokalmusik. Med rösten som enda instrument har man skapat ett eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik.

Medlemmar i The Real Group ärEmma Nilsdotter, Katarina Henryson, Morten Vinther, Anders Edenroth och Janis Strazdins.