Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det blir gamnacke på våra spelare”

Skedvi/Säter stod under söndagen för en av säsongens bättre insatser, dessvärre orkade laget bara halva matchen. Därefter tog gästande Enköping över och kunde gå segrande ur striden med klara 7-3.
– Vi har inte riktigt marginalerna med oss, säger Skedvi/Säters tränare Torbjörn Persson.

Det var en match med två olika ansikten som publiken i Arla Arena bjöds på när Enköping gästade tabelljumbon Skedvi/Säter.
Inledningsvis var hemmalaget det klart dominerande laget men trots skottdominans med 22-5 var det alltjämt mållöst efter den första perioden.

– Vi går ut och har bra fart på skridskorna. Vi har bra fart framåt och då blir det även bra fart bakåt. Vi jobbar för varandra och de få skott som Enköping får känns egentligen inte märkvärdiga alls, förklarar hemmatränaren Torbjörn Persson.
– Men sen är problemet att vi inte gör något mål på de skotten vi får. Vi hade nåt stolpskott och så men som sagt, nån puck bara måste in i det läget, berättar Persson vidare.
Ledningsmålet skulle dock komma, inprickat efter drygt tre minuter in i andra perioden genom Henrik Westling.
– Då kändes det bra i några byten men sedan händer något.

Det som hände var att Enköping på mindre än tre minuter gick från underläge 0-1 till ledning 3-1.
– Efter kvitteringen får de direkt ett powerplay vilket även ger dem ledningen, då blir det gamnacke på många av våra spelare. Vi går ner oss i skridskoåkning och då blir det sämre direkt.
Hemmalaget tappade fokus helt och under den avslutande perioden var man aldrig nära då gästerna omgående satte det närmast avgörande 4-1.
– Då blir det enorm uppförsbacke för oss så klart, förklarar Persson.
Albin Östman stod för en stark insats i hemmalaget precis som backarna Joakim Elfström och Kalle Andersson som fick spela mycket då Johan Danielsson gick av skadad vid ledning 1-0.
Danielsson är för övrigt den enda ordinarie spelaren med plusstatistik i hemmalaget.
– Det är fantastiskt bra gjort av honom. Han är nyttig, han är gedigen i det han gör och gör alltid det vi på förhand har bestämt, säger Persson berömmande om sin försvarare.
– Han kommer från en bra försäsong och är mycket bättre tränad den här säsongen så han har verkligen kommit igång.

Är det andra som gjort en mindre bra försäsong?
– Jag vet inte riktigt, jag tycker de tränat på bra allihopa sen varför vissa har mycket minus och så är svårt att säga men Johan har helt klart gjort det mycket bra.

Andreas Helmersson