Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det blir svårare att motivera sig”

Det har varit ett trögt år för Maria ”Mimmi” Hjorth med bara två topp 50-placeringar på LPGA-touren.

Den snart 40-åriga proffsgolfaren har börjat fundera på framtiden.

– Jag tar ett år i taget, säger ”Mimmi” Hjorth.

Säsongen 2013 har varit blytung för ”Mimmi” Hjorth.

I förra veckan slutade Aspebodatjejen på en delad 30:e plats i Portlands LPGA-tävling – hennes bästa resultat för året.

– Det är lite trist att det varit så trögt. Ibland har man sådana år, jag får analysera och se vad man kan göra annorlunda. Jag spelar egentligen bättre än förra året men inte fått resultat, säger ”Mimmi” Hjorth.

Beror det på otur?

– Ja, lite grann. Det har varit ribba ut. Kommer jag in i en hyfsad runda är det alltid något hål som slår tillbaka, det har varit tufft.

Den 15 oktober fyller ”Mimmi” Hjorth 40 år, och hon berättar för DT-sporten att hon inte är nöjd med säsongen – som bara inbringat två topp 50-placeringar i LPGA-touren.

På tisdagsmorgonen landade hon i Sverige för att delta i Europatourens Helsingborg Open i veckan.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har i alla fall status i två år till, tack vare tidigare vinster, vilket känns skönt. Vi får se hur allting löser sig, förhoppningsvis ska jag spela bättre och få i gång min jämnhet igen.

Hur är motivationen?

– Det blir svårare och svårare att motivera sig ju äldre man blir, att hitta den och energin att vilja spela och resa. Än så länge gillar jag tävlingsgolfen och tycker att jag fortfarande kan fortsätta. Om jag börjar tycka det är tråkigt får jag titta om det finns något annat att göra.

Har den tanken slagit dig?

– Så länge jag tycker att det fortfarande går bra att resa och att vara borta från familjen går det bra. Jag tar ett år i taget, så får vi se vad som händer.

Är det ett påfrestande liv?

– Det blir mer och mer resor. Det har ändrats mycket sedan jag kom med på touren. Förr var det mer tävlingar i USA, men nu är det mer internationellt. Det blir fler längre resor.

Men – när det gäller framtiden tar du ett år i taget?

– Det är så det känns. Om jag ser förbättringar och fortfarande tycker att det är kul och jag har en bra känsla så tycker jag absolut att jag kan fortsätta hålla på, säger ”Mimmi” Hjorth.

Marcus Simm
marcus.simm@dt.se