Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det firas med fordonets utveckling under 100 år

På lördag firas jubilaren Järna Hembygdsförening. Med i dagsläget 800 till 900 medlemmar är det nog engagemanget som har gjort att hembygdsföreningen överlevt så länge.

- Vi har medlemmar både härifrån men också på andra orter. Ekonomin är förhållandevis god tack vare vårt höga medlemsantal, säger Anders Åke Andersson från föreningen.
I Grånäs finns hembygdsgården bestående av ett flertal gamla hus, alla skänkta.
Klockan 13 startar festligheterna med invigningstal och diplomutdelning för förtjänstfullt arbete inom föreningen.
- Historiken om husen på gården berättas också, det kommer att bli väldigt spännande, lovar Karin Blom, vice ordförande.

Bjuder till dans

Järna Spelmanslag bjuder på underhållning och till kvällen spelar de under logdansen. Det blir fordonsparad med olika typer av fordon uppställda på gårdstunet.
- Från träcykel till elcykel och från T-Ford till miljöbil! Vi vill visa utvecklingen för fordon under 100 år, säger Anders-Åke Andersson.
Det blir också lotteri, mat och fikaservering samt fiskdamm för de små.
- Vissa av husen visas så man kan se hur man lever på 1700 till 1800-talet. Alla hälsas varmt välkomna! säger Karin Blom.

BOEL FERM
070-315 84 76
boel.ferm@daladem.se