Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det granskande ögat är borta

I dag, den 9 augusti, visades i nyheterna på TV att det inte bara är rälsen som är dålig på de stora linjerna. Det har visats att rälsen spricker. Nu visades med flera exempel att också sliprarna, som utgör ett av underlagen för spåret, också var otroligt dåliga här och där. De var ruttna på en del ställen och var också spruckna på mitten så att en del fästbultar hängde i luften.

Orsaken måste väl vara att man rationaliserat bort de flesta eller kanske alla banvakterna. Så snart dessa lägsta, men ytterst viktiga delar i järnvägen såg något som behövde åtgärdas slog de larm och banmästaren satte i gång sin reparationspersonal. Den tiden när banvakterna fanns hann det aldrig bli sådana stora skador på spåren som det tycks ha blivit nu. Det behövs en stor revision i den nuvarande järnvägsorganisationen.

Samma företeelse finns också i kommunerna. I Vansbro kommun har man rationaliserat bort, t.ex. kulturnämnden och andra nämnder.

Kommunstyrelsen sköter allting verkar det. Kanske en anledning till varför allt går så sakta. Det granskande ögat är borttaget här också.

Erik Wanfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare