Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det hade varit skönare med tre poäng”

Det blev en match i publikens smak när KAIS Mora och Iksu drabbade samman i Unihoc Arena, rena slutspelskaraktären där KAIS till slut stod som segrare med 5–4 efter förlängning.
– Man vill ju spänna musklerna inför slutspelet, säger KAIS-tränaren Roger Jonsson.
– Jag tycker vi fick matchen dit vi ville, men visst är det surt att tappa 4–1 till 4–4. Vi hade två fina lägen där vi kunnat gå ifrån med både 5–1 och 6–1, innan de började hämta in vår ledning.
KAIS fick en smakstart på matchen med 1–0 redan efter knappt tre minuters spel, en ledning som stod sig perioden ut.

KAIS fortsatte i andra perioden att öka ut ledningen till 4–1 och det såg kassaskåpssäkert ut, trots att Iksu hade mycket boll matchen igenom.
– Att de hade mycket boll betydde inte så mycket, vi hade ett bra försvarsspel och dom tvingades ta skotten i fel lägen. Jag tycker vi ska spela så här mot Iksu, ett tätt försvarsspel med snabba spelvändningar, säger Jonsson.
I tredje perioden var det Iksu nästan för hela slanten, de fick 4–2 tidigt och åt sakta men säkert upp KAIS ledning. Men det skulle dröja till halvminuten kvar innan 4–4 spelades in och ett vilt jubel utbröt i Umeå-lägret.

Men KAIS Mora visade moral och reste sig i förlängningen när Sara Kristoffersson skickade in segermålet till 5–4.
– Vi vann, men visst hade det varit skönare med tre poäng. De två första perioderna var bra där vi stressade Iksu som vi pratat om, men vi gick ner oss i tredje och de fick ett ordentligt tryck på oss. Skönt ändå att vi kunde vända i förlängningen och det är jätteviktigt inför slutspelet att vi har med oss en sådan vändning, säger matchvinnaren Sara Kristoffersson.
– Det här är alltid roliga matcher att spela och jag hoppas publiken kommer tillbaka.

Förutom Sara Kristoffersson var det flera fina insatser i KAIS Mora. Sandra Fredriksson gjorde mängder av fina räddningar och var den som också utsågs till matchens lirare i hemmalaget.
– Sandra visade att hon ska ha en landslagsplats, hon var riktigt bra. Men när vi jobbar rätt i försvarsarbetet blir det också enklare för henne, säger Roger Jonsson.
Förutom Sara och Sandra var Anna Wijk och Silvana Nötzli de som stack ut lite extra. Wijk fick två ordentliga smällar i matchen, men det bekom henne inte nämnvärt även om den andra smällen förmodligen kommer att ge en ordentlig fläskläpp.

Håkan ErikssonKAIS Mora–Iksu 5–4 (1–0, 3–1, 0–3, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2,53) Silvana Nötzli (Sara Kristoffersson).
Andra perioden: 1–1 (3,49) Victoria Wikström, 2–1 (9,20) Sara Kristoffersson (Anna Wijk), 3–1 (12,41) Anna Wijk (Silvana Nötzli), 4–1 (15,47) Johanna Persson (Martina Löf).
Tredje perioden: 4–2 (1,32) Victoria Wikström (Julia Nordin), 4–3 (10,15) Cassandra Edberg (Iza Rydfjäll), 4–4 (19,39) Therese Andersson (Cassandra Edberg).
Förlängning: 5–4 (1,45) Sara Kristoffersson (Silvana Nötzli).
Skott: 25–31 (6–8, 9–9, 9–13, 1–1).
Utvisningar, KAIS: Silvana Nötzli 2. Iksu: –.
Domare: Jonatan Lindberg och Jon Moberg, Falun.
Publik: 543.
KAIS Mora: Sandra Fredriksson (Erica Willesgård) – Caroline Sundbye, Silvana Nötzli, Sara Kristoffersson, Anna Wijk, Amanda Larsson – Elin Reinestrand, Martina Löf, Therese Karlsson, Amanda Wall, Johanna Persson – Malin Lundqvist, Lina Hansson, Jessica Eriksson, Dragana Mrksic, Ellen Tillman– Johanna Stickopers.