Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det handlar om idéellt arbete”

– Helt felaktigt. Det handlar om ett idéellt arbete, ersättning för utlägg jag gjort, säger Bruno Kaufmann, ordförande i Falu kommuns valnämnd och i demokratiråd, om en skönstaxering med 342 722 kronor för 2007.

Kaufmann är miljöpartist och har bland annat skrivit en rad böcker om demokrati. Han är välkänd även i andra länder. Han berättar att skönstaxeringen för 2007 för in-komståret 2006 är felaktig och att han förklarat detta för Skatteverket.

Det handlar om en skönstaxering av hans inkomst av näringsverksamhet eller avdrag för egenavgifter till 401 222 kronor, det vill säga en höjning med 342 722 kronor.
Kaufmann betonar att det handlar om frivilligt arbete och rör en tanke-smedja IRI.
– En tankesmedja med fokus på demokrati, säger han.
Skatteverket pekar på att Kaufmanns egna kontoutdrag visar att han under 2006 mottagit pengar från IRI.

– Det är ersättning för pengar jag lagt ut för resor och annat. Själva jobbet är helt ideellt.
Skatteverket finner det högst orimligt att allt arbete han gjort skett på ideell basis.

– Det här betyder att Skatteverket underkänner min redovisning. De har beslutat att belopp från olika frivilligorganisationer ska räknas som inkomster.
– Som frilansande journalist och engagerad medborgare har jag under många år varvat avlönade och icke-avlönade arbeten både i Sverige och andra länder
Han betonar att han begärt en omprövning av Skatteverkets beslut.Kristina Vahlberg