Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här är en barndomsdröm"

I tisdags ägde en terränglöpning rum i Vansbro med marathonlängd, +42195 meter. Initiativet är Urban Rossäng och han planerar en fortsättning.

Distanserna var marathon och halvmarathon för herr och dam. Möjlighet fanns också att springa en halvmara. Banan gick utmed Västerdalälven, inlandsbanan, genom flera fäbodar, över broar, på spångar och över natursköna rullstensåsar.
- Det här är en barndomsdröm att springa de här sträckorna. Det här var ett provtest.
Urban tycker att terrängmarathon jämfört mot det lite vanligare asfaltsmarathon kan vara fysiskt lite jobbigare men variationen av underlaget gör det mycket enklare mentalt och samtidigt mycket roligare.
Runt 30 hade anmält sig trots kort varsel.
- Jag bestämde mig för bara några veckor sedan. Det kom en otrolig blandning, som en kille på 67 år som sprang marathon för 642:a gången, och en tjej som bara var 13 år.
Urban säger att det absolut blir en fortsättning nästa år.
- Det var riktigt, riktigt roligt.
Bäst bland herrar på lång distans blev Mattias Karlsson från Stockholm som sprang på 03.13.12. Bästa dam var Maria Lundgren från Idre med tiden 3.42.53.

Fotnot: se www.vansbromarathon.se för fler resultat.

BOEL FERM
070-315 84 76
boel.ferm@daladem.se