Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här kanske betyder att vi går med förlust"

Helgens dragracingtävlingar på snöskoter i Järna gick bra.
Men ändå är mungiporna nedåt för medlemmarna i Dala-Järna snöskoterklubb.
På måndagsmorgonen upptäckte man att någon eller några varit på plats vid deras anläggning och skurit sönder två inhyrda tält.

– Det känns bedrövligt och det kan faktiskt innebära att helgens tävlingar går med förlust då vi tvingas betala ut ersättning för tälten, säger Lars-Åke Larsson, ordförande i skoterklubben i Järna.
De två serveringstälten hade man hyrt av Vansbrosimningen. På båda tälten har man med ett vasst föremål skurit upp två stora luckor.
– Tälten var inte ens låsta och man kunde bara ha lossat på snörningen för att komma in , säger Lars-Åke Larsson.
Något stöldbegärligt fanns det heller inte i tältet, mer än några plaststolar.
Troligen har skadegörelsen skett någon gång efter midnatt under natten mot måndagen. Under samma tidsperiod har någon försökt att tända eld inne på en toalett vid flygplatsen intill. Där har man även slagit sönder säkringar och ett eluttag. Polisen rubricerar brotten som mordbrand och skadegörelse. Misstankar finns även att det kan finnas ett samband mellan skadegörelserna vid flygfältet och
en brand i en soptunna på Industrivägen vid 04-tiden samma natt.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se