Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det kan finnas skäl att se över miljöbalken"

Annons

– Det kan finnas skäl att se över miljöbalken, det sa miljöminister Andreas Carlgren på en direkt fråga från Anki Enevoldsen som är ordförande för Centerpartiets kommunkrets i Gagnef.

Det var i samband med Centerpartiets Valkonvent i Stockholm under helgen som Anki Enevoldsen frågade Andreas Carlgren varför det är skillnad på hanteringen av brännbara sopor och såna sopor vi själva får transportera till återvinningscentralen.
– I vissa fall är miljöbalken svårbegriplig. Det gäller till exempel den del som slår fast att invånarna inte får transportera brännbara sopor medan vi i återvinningens och sopsorteringens anda åläggs att transportera förpackningar i olika former som papper, plåt, glas, plast och tidningspapper till förpackningsåtervinningens uppsamlingsplatser och en lång rad andra avfall till den kommunala återvinningscentralen.
– Då blir det svårt att få acceptans för varför invånarna inte själva får transportera sitt brännbara hushållavfall till egen avfallstunna vid sina permanenta boenden eller till annan anvisad plats, säger Anki Enevoldsen.