Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det känns ruttet"

Annons


Nu är det klart.
På måndagskvällen beslutade kommunfullmäktige i Vansbro att det omtvistade vårdnadsbidraget ska finnas kvar som ett alternativ inom barnomsorgen.
Tack vare att Kommunpartiet valde att ändra sin tidigare övertygelse kunde beslutet klubbas igenom.

– När jag åkte hit i kväll var jag helt säker på att vårdnadsbidraget skulle ryka, sade kommunalrådet Per-Anders Westhed (C).
Han påpekar att man inte haft några förhandlingar och påverkat Kommunpartiet,
Som väntat blev den en debatt där Kommunpartiet och Wahan Harutun satt med trumf på hand. Socialdemokraterna och Vänstern lade fram sina synpunkter på vårdnadsbidraget som man menar slår orättvist och är en kvinnofälla. Kommunalrådet Per-Anders Westhed och Torsten Larsson (KD) påpekade bland annat att vårdnadsbidraget var ett vallöfte och att det handlar om valfrihet.
Kommunpartiets ordförande Wahan Harutun hade svårt att förklara varför partiet plötsligt ändrat sig och att man nu var beredda att rösta för vårdnadsbidrag. Han hade ändå ett krav på att en del så kallade att-satser skulle finjusteras. Det klubbades igenom och då röstade man med alliansens förslag.
Socialdemokraten Viktor Zakrisson var minst sagt upprörd i sin ordväxling med Wahan Harutun.
– Det känns ruttet och du borde tala om varför du väljer att byta åsikt, sade Viktor Zakrisson.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se