Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det mesta är uthyrt

I dag står 43 av Ludvikahems cirka 3 200 lägenheter utan hyesgäster. Drygt en procent står alltså outhyrda.
– I Ludvika går det väldigt bra, och vi lyckas hyra ut de flesta lägenheterna. I exempelvis Fredriksberg är det dock betydligt svårare, säger ordföranden i Ludvikahems styrelse, Lennart Myrman (S).

Under torsdagseftermiddagen hade Ludvikahem styrelsemöte. Politikerna valde då att bland annat gå igenom en del framtidsvisioner, och diskutera eventuella lösningar på områden där det är svårare att hitta tänkbara hyresgäster. I Fredriksberg står i dag 14 lägenheter tomma, av totalt 103 stycken.
– Under styrelsemötet konstaterade vi att det är svårt att hitta hyresgäster där, och att någon måste göras åt det. Än så länge saknas dock en konkret plan. Innan vi tar till några åtgärder, måste vi arbeta fram en strategi, säger Lennart Myrman.

I Fredriksberg minskar befolkningen, och har gjort så under de senaste tio åren. Det kan vara en av orsakerna till att det är svårt att få lägenheter uthyrda.
Gällande människor som flyttar in- och ut i Ludvika kommun, berättar Lennart Myrman att befolkningsutvecklingen står sig stabilt. Det bekräftas av Hans Gustavsson, marknadschef för Ludvikahem.
– I år har vi haft 542 utflyttningar, och 552 inflyttningar. I många fall rör det sig om människor som väljer att byta bostadsform. Exempelvis att de flyttar från en lägenhet till villa, och vice versa.
I de nybyggda hyreshusen vid Vasagatan – Fredsgatan i Ludvika är totalt 47 lägenheter av 51 uthyrda. Lennart Myrman menar att det är en bra siffra.
– Vi trodde att det skulle ta längre tid att få dem uthyrda. Jag är dessutom säker på att vi kommer att få de resterande uthyrda nästa månad.

I framtiden har Ludvikahem planer på att bygga ett till hus i samma kvarter, vid Fredsgatan, med 28 lägenheter
– Inget är konkret, men vi kommer att diskutera det mer vid nästa styrelsemöte i oktober.

Andreas Irebring/DT