Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det reservfyllda laget stod för en stark insats

Annons

Förra säsongen blev Brage närmast förnedrat i de två matcherna mot Ljungskile, 1-5 på bortaplan och 0-3 hemma.
Därför såg det knappast hoppfullt ut inför onsdagens möte med bohuslänningarna. Ingen av de skadade spelarna var klara för spel så det var ett reservfyllt lag som ställdes på benen.
Därför var det närmast en bragd när de grönvita spelade 1-1 (1-0) efter en stålande första halvlek då ledningen kunde ha varit större än 1-0.

- Vår första halvlek var mycket bra och vi kunde ha fått fler mål, säger tränaren Lennart ”Kral” Andersson.
Brage fick en smakstart. Efter bara sju minuter fälldes Mattias Wiklöf när han var på väg mot mål. Egentligen var det inget farligt läge, men fällningen var solklar och domaren pekade på straffpunkten.
Straffen satte Daniel Åkervall säkert i mål.

Bra försvarsspel

Brage spelade förståndigt och trots att även försvaret saknade ett par ordinarie spelare gjorde ersättarna bra ifrån sig. Gustav Sundström hade fått hoppa in som mittback i stället för Niklas Forslund och gjorde en hundraprocentig insats. Ljungskile lyfte oftast in höjdbollar framför mål, men där var Gustav Sundström, Jon Åslund och Gerhard Andersson starkast.
Så även om gästerna hade bollen lika mycket som Brage var det hemmaspelarna som skapade de hetaste målchanserna.
En sådan var det då Jesper Carlsson kom fri, rundade målvakten, men fick en smäll över foten och bollen rann ifrån honom.
- Där borde det förstås ha varit straff, säger ”Kral”.
- Frågan är om inte Ljungskile skulle ha fått rött kort också.
Jesper Carlsson och Daniel Åkervall var på hugget och ett par minuter efter den andra straffsituationen var det nära mål igen.

Tryck gav utdelning

Nu stod sig 1-0 halvleken ut, men efter paus blev det mera Ljungskile än i första halvlek.
- Vi spelade för omständligt i första halvlek. Efter paus blev det bättre, säger tränaren Örjan Glans.
Brage fick då inte till så mycket offensivt.
- Det blev jobbigt när vi fick jaga bollen, säger ”Kral”.
Ljungskiles tryck gav också utdelning till slut. Inhopparen Tobias Mikaelsson gav laget lite mera spets framåt och det var också han som ordnade kvitteringen.
Men något segermål fick inte Ljungskile till. Brages backlinje och målvakten Gerhard Andersson var hela tiden på sin vakt. Matchstatistiken bevisar det eftersom gästerna hade bara två avslut på mål.

Saknade fem spelare

Brage saknade fem spelare som normalt hör hemma i en startelva. Johan Eklund och Niklas Forslund som blev skadade mot Västerås kunde inte spela. Avstängda efter den matchen var Slavik Jevtushenko och Magnus Tappert. Dessutom är inte Robbin Sellin och Niklas Sandberg kvitt sina skador än.
Med tanke på det var det en bragd av Brage att kunna ta en poäng.
Tobias Johansson hade fått överta kaptensbindeln och var kämpen nummer ett i laget.
- Med tanke på att så många var borta var vi några som fick gå i bräschen mer än vanligt, säger Tobbe.
Mittbackarna Jon Åslund och Gustav Sundström var också kämpar som gjorde vad de kunde för att säkra defensiven, liksom alltid kämpastarke Mattias Wiklöf.

Åkervall klev av

Offensivt var Jesper Carlsson och Daniel Åkervall giftiga i första halvlek. Efter paus försvann de mer och mer ur matchen och Åkervall tvingades också kliva av när han kände av en ond rygg.
Brage får verkligen hoppas att den onda ryggen är av övergående karaktär. För Jesper Carlsson blir det inget spel mot Degerfors på midsommardagen. Han drog nämligen på sig sin tredje varning.
Då är Jevtushenko och Tappert tillbaka och kanske även Niklas Forslund. För Johan Eklund ser det sämre ut.
SVEN-ERIK KARLSSON


Brage-Ljungskile 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Daniel Åkervall, straff (7), 1-1 Tobias Mikaelsson (63).
Hörnor: 6-8 (3-3).
Varningar: Jesper Carlsson (avstängd nästa match), Tobias Johansson, Brage, Josemar da Santana Silva, Ljungskile.
Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.
Publik: 2 352.
Brage: Gerhard Andersson - Johan Persson, Jon Åslund, Gustav Sundström, Adam Gradén - Tobias Johansson, Stefan Lindmark (69) - Jesper Medén, Daniel Åkervall (50), Mattias Wiklöf - Jesper Carlsson. Ersättare: Pontus Hindrikes (50), Mikael Eklund (69), Torbjörn Hansson, Oscar Andersson, Martin Rosell, Andreas Lindvall, Johan Thorén.