Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det största som hänt”

Dalatjejen Tezzla Flormo är just nu inne i sitt största uppdrag som artist hittills.
Hon övar in tre roller i musikalen Priscilla Queen of the Desert och kan få ta över för Pernilla Wahlgren

I början av augusti började Tezzla Flormo från Falun repetera på Göta Lejon i Stockholm, där Priscilla Queen of the Desert, med bland andra Björn Kjellman och Pernilla Wahlgren, har premiär den 21 september.
– Det känns jättestort, det största som hänt i min karriär. Det är en makalös uppsättning, säger Tezzla.

Under hösten är hon med i swing-gruppen i musikalen, och dessutom stand in för två olika roller. I vår tar hon över en av rollerna, som barägare i öknen. Det betyder att Tezzla måste öva in alla tre roller ifall någon behövs ersättas. Bland annat kan hon behöva ta över Pernilla Wahlgrens roll.
– Det är ju inte så att man hoppas på att någon ska bli sjuk, men om man tittar på exempelvis musikalen Jesus Christ nyligen så var det någon stand in på scenen varje kväll.

Kan det inte kännas lite förgäves att öva in rollerna om du inte får ersätta någon?
– Nej, det är sjukt utvecklande. Det är över 30 låtar och flera olika stämmor. Det är sjukt mycket att hålla reda på och jag vet och känner att jag är viktig för showen.

Tezzla debuterade som musikalartist hemma i Dalarna 1998 när hon var 18 år och medverkade i ”Grease” på Maximteatern i Borlänge. Efter det var hon med i flera nyårsrevyer i Falun och även andra uppsättningar som Swing Models satte upp.
– Jag har alltid varit väldigt målinriktad. Under gymnasiet jobbade jag hårt med både dans, sång och skådespeleri, eftersom man behöver alla delarna för att slå sig fram.
2000 började Tezzla på Balettakademien i Göteborg, men hoppade av efter ett år och började söka till olika auditions.
– Det tar lång tid att jobba sig in i branschen. Hemma visste ju folk vem man var, men i övriga landet tog det lång tid.

Men skam den som ger sig. Sedan 2005 har Tezzla jobbat professionellt som artist. Hon bor i Örebro tillsammans med flickvän och dottern Melba, och pendlar till Stockholm där hon repeterar sex dagar i veckan.

Brukar du åka hem till Falun nån gång?
– Ja det gör jag. Jag har ju min familj och flera av mina bästa vänner kvar i Falun.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se