Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det var en mardröm”

Dramat slutade lyckligt. Islandshästen Draumur kom till rätta efter att ha sprungit omkring i skogarna i Blecket i två dygn.
– Det har varit en mardröm, säger ägaren Sussie Söderqvist.

Det var i söndags som hästen slet sig och sprang till skogs. Sussie berättar:
– Jag hade ridit hos några vänner här i Blecket och skulle åka hem. Men grimskaftet gick av och hästen sprang till skogs. Jag hade inte en chans att hinna ifatt den. Och sen var han borta.

Under måndagen var ett 30-tal personer ute och letade efter Draumur.
Utan resultat.
– Det var en mardröm. Jag var jätteorolig, vad som helst kunde ju ha hänt.
– Han kunde ha gått ner sig ett kärr och dött. Och det vimlar ju av rovdjur här, som kunde ha angripit honom. Och skogarna här är jättestora, han kunde ha gått långt, säger Sussie, som bor i Grycksbo.
Men på tisdagsmorgonen kom Draumur, en 14-årig islänning, gående i sakta mak på en väg i Blecket.

Han togs om hand av några personer som bor i byn och fick gå i en hage i väntan på att ägaren Sussie Söderqvist skulle hämta honom.
– Jag är så glad och lycklig över att han kommit tillrätta. Jag har varit fruktansvärt orolig.
– Samtidigt är jag så oerhört tacksam över alla som ställt upp och hjälpt mig att leta. På bara en dag har 150 personer anmält sig till Facebookgruppen och många skulle ha genomfört en skallgångskedja i dag (tisdag).

– Nu behövdes inte det tack och lov. Men det värmer verkligen att så många ställt upp, konstaterar Sussie.
Vad Draumur haft för sig på sitt äventyr ensam i skogen vet ingen. Men vid en snabb besiktning kunde man konstatera att han inte skadats på något sätt.
Dramat slutade lyckligt. Efter två dygn ensam i skogen återkom Draumur till ägaren Sussie Söderqvist.

Per Malmberg/DT