Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det var ett horribelt resultat”

Korsnäs som fortfarande har stora problem med målfabrikationen fick nöja sig med en poäng hemma på Lindvallen mot bottenlaget Rengsjö, 1–1 (0–0).
– En missräkning i högsta grad, kommenterar tränaren Gerhard ”Gurra” Andersson.

Sett till spelet och till antalet målchanser skulle Korsnäs förstås ha vunnit matchen men effektiviteten i straffområdet var obefintlig. Hörnstatistiken 9–0 speglar ganska väl hur matchen såg ut.
– Med tanke på alla chans­er var det ett horribelt ­resultat, men målskyttet har varit vår akilleshäl hela ­säsongen, påpekar ”Gurra”.

Gästerna hängde med hyfsat under första halvlek, men det var Korsnäs som var närmast utdelning när Daniel Karlsson träffade ­ribban klockrent med en rungande frispark som var värd ett bättre öde.

Andra halvlek inleddes med ett par jättechanser för Petter Forslund och Nermin Sarhatlic men det var som förgjort i de avgörande lägena för KIF-spelarna.

I stället kom det som en chock när Rengsjö tog ledningen efter att snabbe Erik Wästman lyckades vända bort KIF-försvaret vid ett inkast och frispela Christian Törnros som enkelt rullade in 0–1.

Korsnäs lyckades några minuter senare kvittera när Nermin Sarhatlic lyckades forcera in bollen med bröstet efter en tilltrasslad situation.
– Jag är väldigt nöjd med spelet, men inte med resultatet, fortsätter ”Gurra”.
– Vi spelade variationsrik och trevlig fotboll och var ett par klasser bättre, klart jag är besviken.

Hemmalagets piggaste spelare i den tryckande värmen var Daniel Karlsson på mittfältet som gjorde det mesta rätt.
– Det här var klasskillnad mot lagets prestation senast i Kungsgården och anfallsspelet har tagit ytterligare ett steg, snart lossnar målskyttet också, summerar Gerhard Andersson.

Bo Fagerlund