Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det verkar som det var krig”

– Det verkar som det var ett mindre krig.
Leif Andersson, utredare vid polisen i Ludvika, sammanfattar torsdagseftermiddagens dramatik på Ovakos avfallstipp, utanför Smedjebacken.

Bataljen mellan närmare tio personer som letade skrotdetaljer på tippen och en anställd i en lastmaskin, slutade med att lastmaskinsföraren med fordonets skopa tryckte in taket på en mindre buss som sällskapet kommit i.
– Han har sagt till oss att sinnet rann över när de började kasta sten och att han kände sig i underläge, säger Andersson.

Mannen upptäckte vid 16-tiden hur ett stort antal personer tagit sig in på området och börjat plocka ihop högar med skrot. Vägbommen var vid tillfället uppfälld.
Det var när mannen med en större lastmaskin började skrapa bort högarna som de uppretade skrotletarna inledde stenkastningen. Tålamodet hos mannen tog uppenbarligen slut och han satte skopan över taket på minibussen och tryckte till.
– Jag har sett bilder på bussen och den ser inte vacker ut, konstaterar Leif Andersson.

Bataljens efterräkningar blev att skrotletarna är misstänkta för stöldförsök och lastmaskinsföraren för skadegörelse. Han har också gjort en polisanmälan om stenkastningen.

Torbjörn Svensson/DT