Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diös ska bygga om vid Holmtorget

Tillsammans med Falu kommun tittar Diös över möjligheten att snygga upp området mellan Bergströms Galleria och Åhléns.
– Vi vill på något sätt knyta ihop Åsgatan, Holmgatan och Holmtorget. Ett viktigt projekt för Falu kommun och Diös. Allt för att göra ­Falun mer attraktiv som handelsstad, säger Fredrik Thorgren, marknadsom­rådeschef för Diös i Dalarna.

– Nya Resecentrum kommer att ändra på flöden och hela kvarteret kring Åhléns och Bergströms Galleria blir berört. Samtidigt har Diös tillsatt en projektgrupp som jobbar med Bergströms Galleria, fortsätter Thorgren.
Målsättningen för Diös är att vissa förändringar ska synas redan i slutet av 2014.

I Bergströms Galleria finns det i dag några tomma lokaler.
– Ja, men vi vill först slutföra vårt projekt och ha riktlinjerna klara innan vi lägger kraft på nya butiker, säger Thorgren.
Även Falangallerian ägs av Diös och nytt för tillfället är etablering av en ny inredningsbutik (i Village gamla lokaler) och att Sisters läggs ned.
– Däremot jobbar vi på att Brothers ska bli kvar och vi har flera intressenter på den lediga ytan efter Sisters. Så några större förändringar blir det inte, gallerian byggdes om för några år sedan och fungerar bra.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se