Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Direktsändning Melodikrysset. TV-inspelning Fråga Doktorn

Vatten över Väsmans vattenfestival. Vädrets makter ser till att det sakta regn fyller på från ovan. Christer Jonsson och hans mannar arbetar på i festivalområdet för att förvandla stranden till festplats.
- Det är bara att köra på, säger Jonsson i regnet, men det är klart att mycket hänger på ett bra väder.

Han har dock goda förhoppningar om att ha vädret med sig på sin sida till de kommande helgen. Det är redan klart med teveinspelning av Fråga Doktorn och direktsändning av Melodikrysset med Anders Eldeman.
Så det blir draghjälp av etermedia till årets Vattenfestival vid Väsman.

Live i radion

- Ifjol när vi hade första vattenfestivalen hade de redan planerat sändningen av Melodikrysset, säger Jonsson. Nu var vi ute i god tid så vi fick det. Sändningen av krysset börjar några minuter över tio på lördagen
Enligt programmets producent brukar det vara 2000 till 3000 på plats på livesändningar.
- Så det ska vi väl ha här också, säger Jonsson optimistiskt.
Ludvika är en av fem orter som valts ut bland 100-talet sökande orter. Det är hedrande.

Fråga Doktorn

Dessutom kommer en inspelning av Fråga Doktorn att göras. Det sker i särskilt tält där publiken tas emot och får ställa frågor om krämpor.
Till dessa speciella evenemang kommer den vanliga vattenfestivalen med servering och underhållning. Fredag och lördag är festivaldagar. Det bjuds marknad, bakluckeloppis och band spelar på scen i öltältet.
- Fjolåret blev lyckat, menar Jonsson. Det gav hockeyn 25000 i kassan Det är mycket pengar för oss. Det måste vi sälja många bingolotter för att få in.
Mycket hänger ju på om det blir fint väder förståss konstaterar han.


CHRISTER NYMAN
023-476 36
christer.nyman@daladem.se