Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet: "Stort förtroende för Brännan"

/

Jesper Nyholm heter Dalkurds senaste nytillskott.
Där förenas backen med sin forne tränare, Andreas Brännström.
– Jag har ett jättestort förtroende för honom, säger 21-åringen.

Annons

Dalkurd fortsätter att värva försvarsspelare.

Back nummer två den här veckan heter Jesper Nyholm, och ansluter närmast från Gamla Upsala. Där blev han den gångna säsongen utsedd till den division 2-seriens bästa back.

En stor anledning till att han nu fortsätter karriären i Dalkurd heter Andreas Brännström, och var tränare i Sirius när Nyholm klev upp i a-truppen där för fyra år sedan.

– Det känns skitkul att komma upp en division, men också att man har haft "Brännan". När han var i Sirius sa han att "nästa år ska du få börja starta". Så jag har ett jättestort förtroende för honom. Det känns kul att nu, några år senare, hjälpa till när man varit skadefri, säger Nyholm och fortsätter:

– Man vill ju uppåt, och då ser jag Dalkurd som ett väldigt bra alternativ, för de kan ju till och med gå upp nästa säsong. Då skulle det till och med bli Superettan.

Sportchefen, Adil Kizil, konstaterar att det är en ovanligt snabb back, som man lyckats ro i land.

– Det ska bli riktigt kul att se honom hos oss, då det är en spelartyp som vi saknat lite. Han är en väldigt snabb och aggressiv försvarare, som är duktig en mot en.

Kizil konstaterar att Nyholm i första hand är tänkt som central pjäs i en trebackslinje, men att 21-åringen även besitter egenskaper som gör att han skulle fungera som högerback i en traditionell fyrbackslinje.

– Han blir väldigt nyttig hos oss. För oss blir det väldigt viktigt med spelare som kan spela på flera positioner, eftersom vi inte kan ha två på varje. Den ekonomin har vi inte.

Kontraktet är skrivet på två år.

Mer läsning

Annons