Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen valde Dalkurd

/

För bara några dagar sedan hörde Gais sportchef, Jonas Lundén, av sig med lockrop.
För Grebbestads skyttekung, Leonard Pllana, 19, var dock valet enkelt.
– Det är Dalkurd som är min klubb nu, säger han.

Annons

Det är bara ett och ett halvt år sedan som Leonard Pllana lämnade hemlandet Kosovo för Sverige och spel i division 2 med Grebbestad.

Sedan dess har det gått undan för den nittonårige anfallaren.

Nu toppar han skytteligan i division 2 norra Götaland med sina 15 mål och snart är det dags för nästa steg i karriären.

Efter pågående säsong lämnar han västkusten och tar klivet upp i Dalkurd.

– Jag vill jobba hårt och hjälpa Dalkurd nu. Jag vill göra mål, bra matcher och utvecklas här, berättar Pllana när Sporten träffar honom på Domnarvsvallen.

I somras testspelade Pllana för såväl Helsingborgs IF och Dalkurd, och anfallsesset hann med att visa sin målfarlighet i båda klubbarna, då han dels gjorde mål för HIF:s U21-lag i en match mot Häcken och även i Dalkurds träningsmatch mot Svärdsjö.

För bara ett par dagar sedan hörde dessutom Gais sportchef, Jonas Lundén, av sig för ett provspel, men då hade Pllana redan bestämt sig.

– Det är Dalkurd som är min klubb nu. Jag har spelat en match här och de har ett bra lag, med bra spelare. Jag har många kompisar här redan, säger Pllana som inte minst fastnade för lagkaptenen, Peshraw Azizi.

– Dalkurd har en jättebra kapten i "Pasha". Jag måste lära mig av honom och jag ska följa och prata med honom. Han pratar mycket med spelare, och jag gillar det.

Dalkurds sporchef, Adil Kizil, tror att hans nytillskott är redo att tillföra något direkt, trots hans unga ålder.

– Det spelar ingen roll om vi spelar i division 1 eller Superettan. Det är en spelare som vi tror på. Jag tror att han kan göra skillnad redan i dag, men sedan är han ju också en spelare för framtiden. Med tanke på hans ålder så tror jag att han kan ta många kliv till.

– Det har gått ganska fort. Jag har följt honom sedan i våras, försökt att läsa och följa honom i princip varje match. Han kom in i gruppen och på en dag var det som att han varit här med grabbarna i flera månader, fortsätter Kizil.

Vad är han för spelartyp?

– Han är en ganska allround spelare, som är snabb nog. Stark, rivig och väldigt jobbig att möta. Sen har han en fin fot – vänsterfötter är oftast lite bättre (skratt).

Kontraktet med Leonard Pllana är skrivet på tre år.

Annons