Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KIK-herrarna i stort underläge inför returen på hemmaplan

Kvarnsvedens herrar kvalar för överlevnad i division två. Nordvärmland FF kvalar för att ta sig upp i densamma. Under lördagen körde den sistnämnda över Kvarnsveden med 3–0 på hemmaplan.

Annons

Kvarnsveden har efter en tung säsong i division två till slut hamnat i kval. Kvalmotståndare är Nordvärmland FF och när den första av två matcher hade avslutats under lördagseftermiddagen stod det klart att Kvarnsveden får det tufft att hänga kvar.

1–0 för Nordvärmland kom på nick från, Lexy Adukor tryckte till bollen med pannan och Jonas Göras i KIK-målet fick se bollen passera in i nätmaskorna.

Hemmalaget fortsatte skapa en och annan chans, nio minuter efter ledningsmålet skulle chanserna ge utdelning, Tijani Mohammed placerade in 2–0, ett resultat som stod sig till paus.

En kvart in i andra halvlek byttes Carl Villwock ut och in kom istället Daniel Åkervall. Bytet hjälpte dock föga. Hemmalaget beskyddade sin ledning ända till den 88:e minuten, där de utökade än en gång. Denna gång på straff.

Straffmålet blev matchens sista och när domaren blåste av mötet mellan Nordvärmland och Kvarnsveden stod det klart att en av parterna har skaffat sig ett rejält slagläge inför returen i Kvarnsveden nästa söndag.

Nordvärmland–Kvarnsveden 3–0(2–0)

Målen: 1–0 (27) Lexy Adukor, 2–0 (36) Tijani Mohammed, 3–0 (88) Fredrik Johanesson

Gula kort, NFF: Dragan Kavcic, KIK: Emil Hjälte

Domare: Namik Idrizovic, Örebro.

Publik: 185

Mer läsning

Annons