Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djuråsskolan laddade med nutidskryss

Djuråsskolans klass 5a laddade inför kvällens drabbning med att göra nutidskryss. Klassens tävlande hade tränat genom att följa nyheterna och lyssna på tidigare program.

Albin Yllönen och Lovisa Warg-Winther tävlar för klassen. Lagledaren Christopher Arnberg ledde klassen i hejaramsorna.
Lovisa Warg-Whinter berättade att hon hade förberett sig genom att titta på nyheterna och även lyssna på tisdagens program då Gruvrisskolan i Falun mötte Kungsgårdskolan i Säter.
– Jag lyssnade på den första tävlingen och kunde nästan alla svaren, säger Lovisa Warg-Whinter.
Även Albin har följt tävlingen och har förberett sig genom att läsa morgontidningen. Han berättar att läser tidningen de flesta morgnar och alla sidorna i tidningen. De båda har olika styrkor. Lovisa är bra på geografi och huvudstäder, Albin har koll på bilder.

De båda var taggade.
– Jag är väldigt nervös men det är spännande, sa Lovisa innan tävlingen.
– Jag tror mattefrågor blir svårt så jag hoppas att det inte blir så mycket matte, säger Albin.
Klassen gör nutidskryss varje vecka. Klassens lärare Åsa Lind tror att en förklaring till klassens allmänbildning kan vara att de pratar mycket med varandra.
– De pratar om dagsaktuella saker som någon har sett eller hört. Det sprider kunskap snabbt, säger Åsa Lind.

På fritiden dansar Lovisa på Dans- och musikskolan, Albin håller på med prickskytte med Gagnef-Mockfjärds pistolskytteklubb. På frågan vad de ska bli när de blir stora svarar Lovisa att hon ska bli veterinär. Christopher Arnberg ska bli fotbollsproffs och Albin vet ännu inte vad det blir.

Seth Jansson