Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM i boule genomfördes i Borlänge

Det tog nästan ett halvt dygn av boulespelande innan det segrande laget var utsett. Helgens DM-tävlingar i Klotskalle-hallen blev en riktig marathonhistoria.

– Det är väl bara Vasa-loppet som håller på så här länge, säger tävlingsledaren Gösta Gundersson.


I helgen avgjordes lag-DM i boule i Borlänge. Under lördagen tävlade de mellan 55 och 65 år. Tävlingarna startade vid klockan tio och inte förrän halv nio på kvällen stod LBJ Gävle som segrare.
Tävlingsledaren Gösta Gundersson säger att lördagens tävlingar tog onormalt lång tid. Han säger att en match brukar ta ungefär en timme men han har varit med om matcher som tagit över två timmar. Finallagen spelade sju matcher.
– Efter så många matcher är man rätt spak och tom i huvudet, säger Gösta Gundersson.
Totalt 24 lag från Svealand deltog under helgen. På lördagen var det dags för spelare över 65 år. Enligt hemmaspelaren Valter Lindgren var det ett starkt startfält.
– Flen och Esplanad från Gävle är svåra, säger han.
Den äldsta deltagaren var en bit över 80 år. Valter Lindgren säger att det kan vara svårt att hålla koncentrationen uppe under långa turneringar. Speciellt om man är lite äldre.
– Man måste vara skärpt i varje match, säger han.
Gösta Gundersson säger att man rör sig en hel del under en match.
– En svåger till mig satte på sig en stegräknare. Han gick 1400 steg under en match, säger han.
Enligt Gösta Gundersson tar den fysika ansträngningen kombinerat med den psykiska anspänningen ut sin rätt efter en lång dag på boulebanan.
– Det är garanterat att man somnar när man kommer hem, säger han.

Erik Jerdén