Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död varg hittad – stort polispådrag

En död varg påträffats under den gångna helgen i en bäck i Vintjärn. Polisen kom med fem fordon, uppger ett ögonvittne till händelsen.

Det är Svensk Jakts nätupplaga som under måndagen rapporterar om att en död varg hittats i en bäck under lördagen i Vintjärn i Falu kommun.

TV: Varg tog huskatt i Svartnäs

Enligt nättidningen ska en polispatrull kommit till platsen varefter ytterligare en patrull kallades till området där vargen ska ha hittats. Enligt Svensk Jakt ska så många som fyra polisbilar samt en polisbuss befunnit sig på platsen.

LÄS MER: Jaktlag har sett rovdjur – och mer älg

INSÄNDARE: Jägare, släpp inte hunden i vargrevir

Den döda vargen finns nu i polisens förvar och Länsstyrelsen ska undersöka den innan den skickas vidare till Statens veterinärmedicinska anstalt.

– Vargen låg i nåt vattendrag och man kunde inte se några tecken på att den skulle vara skjuten, säger polisens Stefan Dangardt till Dala-Demokraten på måndagseftermiddagen.

LÄS OCKSÅ: Jakthund dödad av björn

Polisen fick samtalet om vargen under lördagsmorgonen.

– Vi har vargen kvar i frysen hos oss och det framgår inte av rapporten hur länge den legat. Länsstyrelsens tjänsteman ska göra en underöskning på platsen där den hittades, säger Dangardt.