Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshotade arbetsledare med kniv och hett vatten


Nu åtalas de fyra häktade bärplockarna för olaga frihetsberövande. En av dem ställs också inför rätta för olaga hot och misshandel. Mora tingsrätt har avsatt tre dagar och en reservdag för rättegången, som kommer att hållas med hjälp av tolk.

Bärplockarna, som är 26, 27, 27 och 19 år gamla, har enligt assistentåklagare Rickard Wahlqvist gjort sig skyldiga till att låsa in fem landsmän i ett rum. Minst en av de frihetsberövade blev bunden till händerna. Som bevis för detta finns fotografier samt ett beslagtaget rep.
Det är fyra män som åtalas för frihetsberövande men åklagarens uppfattning är att de fick hjälp av andra på plats i Särna. Dessa medhjälpare är dock inte utpekade.

Slog och dödshotade

Den ene av 27-åringarna åtalas dessutom för misshandel och olaga hot. Han ska ha slagit en av de inlåsta. Dessutom ska han ha tagit en vattenkokare med hett vatten och hotat att hälla vattnet över honom. 27-åringen ska även ha dragit kniv och andra tillhyggen mot personen och sagt att han skulle kunna komma att skada eller döda honom.
Åklagaren yrkar på att de fyra vietnameserna utvisas ur Sverige.

JENNIE-LIE KJÖRNSBERG
023-476 82
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se