Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doft i Visentparken

Britt-Marie Södrén berättar att för sex år sedan bestämde sig för att starta en Livslustgrupp för att de som själva inte kunde ta sig ut skulle få något roligt att göra.
– Vi trodde att det kanske skulle komma 25, men det kom över 50 till vårt första möte.

Sedan har de blivit fler och fler och nu finns det fyra Livslustgrupper. Männen har en egen kompisgrupp, som besöker intressanta företag och industrier.
Varje höst och vår sätter sig en grupp och samlar ihop önskemål och funderar på vilka utflykter man ska hitta på. Ibland är det på hemmaplan. På programmet i höst står tillexempel ett besök i Aaltohuset där Per-Erik Pettersson ska guida och visa Aaltorummet.
De har varit på besök hos Sveriges radio Dalarna i Falun. De har tittar på orkidéer och mycket annat. Resor har gått till bland annat Sala, Västerås, Hedemora och runt om i Avesta kommun.

Förra året ordnades en surströmmingslunch i Visentparken och det blev en sådan succé att det blev surströmming på samma plats i år igen. Ett gäng fanns på plats redan på morgonen för att duka, hacka lök, skära tomater, skrubba potatis och börja öppna burkar.
Alla lät sig väl smaka och efter maten berättade Olle Kronborg om Visentparken och Stubbsvedens historia.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se