Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd till fängelse för hot och trakasserier

Det började med frun. Sedan drabbades advokaten. På det en lång rad socialtjänstemän. En domare. Till slut själva tingshusbyggnaden.

Och när nu 49-åringen riktat sin frustration mot en hel lasarettsavdelning får han åtta nya månader i fängelse.
Vid rättegången var det en manlig sjuksköterska som var målsägare, men det framgår klart av domen att 49-åringens hotfulla uppvaktning av den aktuella avdelningen mellan mars och augusti drabbat just hela avdelningen och det gäller både patienter och personal.
Sjuksköterskans kolleger ville inte anmäla vad de drabbats av därför att de inte ville att 49-åringen skulle se hur de ser ut och vilket efternamn de har.
Det har räknats till över 200 samtal från 49-åringen under några kvällstimmar. Han har blockerat alla andra patientsamtal. Dessutom har han blivit iakttagen utanför lasarettet medan samtalen pågått.
Den drabbade sköterskan har berättat att han till slut blivit osäker på allvaret i hoten då 49-åringen är en frustrerad och instabil person och han inte kände sig säker på att denne kunde vänta på honom utanför och då vara beväpnad.

49-åringen fälls också för en ny serie hot mot socialtjänstemän i Borlänge. Det är en känt fenomen men några av dem berättar hur de uppfattat hoten allt allvarligare. En av dem konfronterades utanför stadshuset där 49-åringen gjorde en rörelse som om han avfyrat ett vapen.
49-åringen fälls för alla åtalade brott och dömd att betala två av offren 5 000 kronor var i skadestånd. Han blir kvar i häkte i väntan på att domen ska vinna laga kraft. Han kom bojad till rätten.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se