Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för Hitlerhälsning

Han kallade grannen för ”jävla taliban”, höjde armen och sa: sieg heil.
Nu har den 56-årige mannen dömts till villkorlig dom och 80 dagsböter för misshandel och ofredande.

Den tv-spelande grannen och hans sällskap var för högljudda, tyckte 56-åringen och ringde på dörren. Ordväxling och visst handgemäng uppstod.
Falu tingsrätt anser att det är styrkt, bland annat genom vittnesmål, att 56-åringen tagit strypgrepp runt grannens hals. 56-åringen har själv erkänt att han kallat grannen för jävla taliban, sagt sieg heil och gjort någon form at Hitlerhälsning.

Men hans avsikt var inte att kränka, utan att markera sitt påstående att grannen visat samma beteende som nazisterna, hävdade 56-åringen.
Men tingsrätten dömde 56-åringen till villkorlig dom och 80 dagsböter, för misshandel och förolämpning. Däremot frias 56-åringen för en åtalspunkt om ofredande. Enligt stämningsansökan ilskande 56-åringen till på en bilförare som han tyckte körde vårdslöst på ett gångfartsområde. När föraren stannade sträckte sig 56-åringen in i bilen, drog bilnyckeln ur tändningslåset och slängde den in i bilen. Men beteendet var inte tillräckligt hänsynslöst för att tingsrätten skulle döma honom för ofredande.

Johan Källs/DT