Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för misshandel med elstötar och munkavle

Annons

Han åtalades för mordförsök efter att han slagit sin sambo, bundit henne och gett henne elstötar. Han döms för synnerligen grov misshandel till fyra års fängelse.

Det var i maj som kvinnan lyckade fly från lägenheten och larma grannarna. Mannen greps och anhölls. Han häktades senare och sitter fortfarande inlåst.
Kvinnan berättade i polisförhör att mannen tagit stryptag på henne, slagit henne, piskat henne, satt munkavel på henne och bundit fötter och händer. Med elkablar kopplade till två metallknivar gav han henne elstötar i ben och fötter.
Vid rättegången tog kvinnan tillbaka sin berättelse och sa att hon inte mindes vad som hänt. Hon ville fortsätta att leva med mannen. Mannen förklarade att kvinna gett sig själv elstötar, en metod han använt på sig själv för att lindra sin depression.
Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Han anses inte psykisk sjuk.
Falu tingrätt att det finns övertygande bevisning för att mannen, som är 33 år, utsatt kvinnan för synnerligen grov misshandel. Han döms till fyra års fängelse. Han ska stanna kvar i häktet. Mannens försvarare säger att mannen sagt att han ska överklaga domen.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se