Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopning är ett problem

I artikeln om lägre föreningsbidrag till de "ovaccinerade" känner sig Friskis&Svettis utpekade. Där framhålls att man är vaccinerade mot dopning sedan tre år tillbaka.

Bakgrunden är att Kultur- och fritidsnämnden i Borlänge fattat principbeslut att de idrottsföreningar som söker föreningsbidrag och inte har "vaccinerat" sig mot dopning kan få lägre föreningsbidrag.
Peter Howe i Borlänge Idrottsallians framhåller det viktiga att idrottsföreningar fyller i den blankett som RF gjort och vad som görs i föreningen för att bekämpa dopningen.
Flera föreningar i Idrottsalliansen har inte fyllt i denna blankett.

Peter Howe förklarade i artikeln att de flesta som åker fast för dopning har varit på ett gym och tagit kosttillskott.
Från Friskis&Svettis framhåller Björn Sjöberg att föreningen är vaccinerad mot dopning sedan tre år tillbaka. Man har 500 000 medlemmar över hela Sverige och är ledande i att själva betala dyra pengar för att RF ska genomföra dopingtester av deras medlemmar.
– Här i Borlänge testar vi varje år för stora summor och ingen har någonsin testat positivt i någon dopningstest, skriver Björn Sjöberg.

Han framhåller också att man varit drivande i att starta upp "Samverkan mot dopning i Borlänge".
Senast den 15 oktober måste föreningarna lämna in ansökan om föreningsbidrag kommande år. I slutet av månaden håller Kultur- och fritidsnämnden i Borlänge ett stormöte om den här problematiken. Målsättningen är att få bort dopningen inom idrotten.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se