Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopning är ett problem

I artikeln om lägre föreningsbidrag till de "ovaccinerade" känner sig Friskis&Svettis utpekade. Där framhålls att man är vaccinerade mot dopning sedan tre år tillbaka.

Annons

Bakgrunden är att Kultur- och fritidsnämnden i Borlänge fattat principbeslut att de idrottsföreningar som söker föreningsbidrag och inte har "vaccinerat" sig mot dopning kan få lägre föreningsbidrag.
Peter Howe i Borlänge Idrottsallians framhåller det viktiga att idrottsföreningar fyller i den blankett som RF gjort och vad som görs i föreningen för att bekämpa dopningen.
Flera föreningar i Idrottsalliansen har inte fyllt i denna blankett.

Peter Howe förklarade i artikeln att de flesta som åker fast för dopning har varit på ett gym och tagit kosttillskott.
Från Friskis&Svettis framhåller Björn Sjöberg att föreningen är vaccinerad mot dopning sedan tre år tillbaka. Man har 500 000 medlemmar över hela Sverige och är ledande i att själva betala dyra pengar för att RF ska genomföra dopingtester av deras medlemmar.
– Här i Borlänge testar vi varje år för stora summor och ingen har någonsin testat positivt i någon dopningstest, skriver Björn Sjöberg.

Han framhåller också att man varit drivande i att starta upp "Samverkan mot dopning i Borlänge".
Senast den 15 oktober måste föreningarna lämna in ansökan om föreningsbidrag kommande år. I slutet av månaden håller Kultur- och fritidsnämnden i Borlänge ett stormöte om den här problematiken. Målsättningen är att få bort dopningen inom idrotten.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se